Anders Börjesson ny VD för Nya Ledarskapet

Han var en lovande utförsåkare som ung, uttagen i juniorlandslaget. Han har tävlat i segling, både små jollar och större Gotland Runt-båtar. Numera nöjer han sig med att vara en hyfsat duktig cyklist.
Möt Anders Börjesson, 57, Nya Ledarskapets nye VD.
– Jag är en idrottsintresserad tävlingsmänniska som brinner för ledarskap, säger Anders Börjesson.
 
Den 22 januari tillträder Anders Börjesson som ny VD för Nya Ledarskapet, som ett led i vår satsning att växa både här hemma och på den internationella marknaden.
 
– Att rekrytera Anders Börjesson som VD ger extra resurser för vår svenska verksamhet och är ett viktigt steg i vår utvecklingsplan. Det ligger i linje med våra mål att expandera Nya ledarskapet både i Sverige och internationellt, säger den avgående VD:n Clas Kagerup, som nu övergår till att bli styrelseordförande i företaget..
 
Anders Börjesson är i grunden samhällsplanerare som sedan gled över till att arbeta som chef och utbildningsansvarig inom bank- och finans. Men de senast 20 åren har det handlat om ledarskap och att utveckla människor inom olika organisationer. Fram till nu har han arbetat som Senior Affärskonsult hos Vendator Institutet AB samt senast hos IHM Business School.
 
– Ledarskap handlar i första hand om att kunna leda sig själv, för att sedan kunna leda andra och leda affären. Det är det som känns så attraktivt med Nya Ledarskapet, att det utgår från det personliga ledarskapet, säger Anders Börjesson.
 
Ett nyckelord för Anders Börjesson är förändring. Eftersom vi lever i en värld som förändras i allt snabbare takt krävs det av dagens ledare att de är öppna för förändringar, för att på så sätt kunna bli mer effektiva själva men ännu viktigare att skapa effektivare organisationer.
 
– Jag har varit med och utvecklat individer i många organisationer, vilket gjort att jag har god inblick i både vad som ska göras men framför allt hur man gör. Det är nämligen den frågan jag ofta får – men hur ska man då göra?
 
Försäljning är givetvis en annan mycket viktig sak för varje företag. Och den börjar alltid med de egna medarbetarna, enligt Anders Börjesson.
 
– Det spelar nämligen ingen roll hur goda idéer du har eller hur bra strukturer som finns om du inte kan nå ut till marknaden. Vilket du många gånger gör via dina egna medarbetare.
 
Anders Börjesson beskriver sig själv som ”skärgårdsbo” eftersom han bor på Lidingö utanför Stockholm och har ett fritidshus på Gotland. Han har ett stort idrottsintresse, har seglat en hel del, allt från små jollar till större Gotland Runt-båtar. I början och mitten av 1970-talet var han en lovande utförsåkare i skuggan av de några år äldre idolerna Ingemar Stenmark och Stig Strand.
 
– Men en knäskada 1975 satte definitivt stopp för mina ambitioner på den fronten. Just när jag blivit uttagen till juniorlandslaget… Och kanske var det lika bra, jag fick satsa på studier istället, säger Anders Börjesson.
 
Men idrotten har han inte släppt även om det idag bara handlar om motion för att hålla formen. Och nu är favoritsporten cykling.
 
– Jag är en medelmåttig MEMIL, avslöjar Anders Börjesson. Det vill säga ”MEdelålders Man I Lycra”.
 
Välkommen till Nya Ledarskapet, Anders!
 
FOTNOT: Memil är ett skällsord om cyklister bildat med det engelska ordet mamil som förlaga, vilket är en förkortning av ”Midle-Aged Man In Lycra”, alltså ungefär en medelålders man i åtsittande träningskläder. Memil togs upp på språkrådets nyordslista för 2012 och kom med i Svensk akademiens ordlista 2015.
 
För ytterligare information kontakta:
Anders Börjesson, tillträdande VD: 0709-26 13 02
Clas Kagerup, avgående VD och sälj: 072-731 07 31
Fredrik Kristoffers, grundare: 070-399 68 39

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.