Från Mästarnas Mästare – till Nya Ledarskapet

Picture

Danijela Rundqvist, en av våra bästa hockeytjejer genom tiderna, går Nya Ledarskapets program. I vår får vi se henne i Mästarnas Mästare på SVT.

Picture– Det är helheten i Nya Ledarskapet som lockar mig, säger Danijela.

Hon har medaljer från både OS och VM. Hon är svensk mästare och europamästare flera gånger om. Och i vår möter vi henne i SVT:s Mästarnas Mästare.
Nu tar Danijela Rundqvist, en av Sveriges bästa kvinnliga hockeyspelare genom tiderna, nästa steg i karriären – genom att gå Nya Ledarskapets program.
– Jag vill lära mig mer om ledarskap, hur jag agerar som ledare, säger Danijela.

Efter en framgångsrik hockeykarriär har Danijela Rundqvist, 30, tagit klivet över till ledarrollen. Idag är hon rekryteringsansvarig för storsatsande Djurgårdens damlag i hockey. Dessutom åker hon runt i Sverige och försöker intressera tjejer för hockey. Hon är också en av många f.d. elitidrottare som är med i Olympic Day, ett projekt inom Sveriges Olympiska Kommitté, där barn runt om i landet får prova på olika idrotter gratis.


– Ledarskap har alltid intresserat  mig. Jag brukar också få höra av andra att jag är en ledartyp, människor lyssnar på mig, säger Danijela.

Nu har Danijela utsetts till Nya Ledarskapets vardagshjälte, för sitt arbete med barn och idrott. Hon får därför gå vårt program för ledarutveckling
– Jag fastnade ganska snabbt för Nya Ledarskapet, det är helheten i programmet som lockar mig.

Har du några förebilder när det gäller ledarskap?
– Jag brukar plocka kvalitéer från olika ledare jag träffat. Om jag ska välja någon enskild person blir det Peter Elander, damkronornas förre förbundskapten. Han fick mig alltid att jobba stenhårt mot mina mål, kunde motivera mig att hela tiden kämpa för att bli bättre. Han hittade alltid saker som jag kunde jobba på och var tydlig. Han växte in i sin roll som ledare och blev riktigt bra på de 10 år som jag hade honom. Mattias Jonsson, även han tränare, har en grym förmåga att lära ut med bra pedagogik. Han inspirerar med god fysisk form och roliga och spännande träningar.

Hur är du själv som ledare?
– Jag är bra på att lyssna, välorganiserad, ärlig och rak. Viljan att lära mig och bli bättre finns, nyfikenheten. Bryr mig om individerna och vill att alla ska må bra, då mår jag bra.

Något du är mindre bra på?
– Ja, kommunicera vill jag bli bättre på, vara ännu tydligare med vad jag vill säga.

Vad har du för förväntningar på Nya Ledarskapet?
– Jag är en ganska självkritisk person. Jag vill bli tryggare i min ledarroll, lära mig hur just jag agerar som ledare.

Så var det det här med Mästarnas Mästare. Programmet spelades in på Sicilien i höstas och kommer att sändas i vår. Danijela tävlar tillsammans med bland andra skidåkaren Björn Lind, fotbollslegenden Glenn Hysén och curlingens Anette Norberg.

Låter som tufft motstånd. Hur går det?
– Mmmm… Jag kan väl säga så här… att jag rekommenderar alla att titta på programmet!

FOTNOT: Nya Ledarskapet vill stötta personer och organisationer som kämpar för att göra välden vi lever i lite bättre. Därför ger vi varje år någon chansen att gå vårt program utan kostnad. Du kan arbeta inom vilken verksamhet som helst så länge du uppfyller dessa två krav:
Det ska finnas ett helhjärtat engagemang som sträcker sig utanför betald arbetstid.
Det ska finnas en tydlig målsättning att förändra och förbättra för fler än för sig själv.
Känner du någon som passar in på beskrivningen? Eller är det rentav du själv? Ta då chansen att nominera den personen här:
[email protected]
                                                                                                                  TILLBAKA TILL BLOGGEN

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.