Glad sommar! Här har du (kanske) meningen med livet…

Vad tycker du är meningen med livet? Denna eviga och yttersta fråga kanske förvånar dig att hitta just här, men den får snart sin förklaring. Och kanske, kanske ett svar. Eller i alla fall ETT svar av många…

Filosofer och vetenskapsmän har under lång tid brottats med frågan, och förslagen har varit många: Att uppnå sin personliga potential (humanism, existentialism), att vara lycklig (hedonism), att vara en moraliskt god människa (olika former av etik), att reproducera sig (Darwins evolutionsteori), att leva efter en viss religion eller tro (bibeln, koranen m.fl.)… Och tvärt om, att det inte finns någon mening med livet (nihilism), eller att vi inte överhuvud taget ska tänka i sådana banor (Sigmund Frued). Många har känt sig kallade att förklara livets mening, men än så länge har väl ingen lyckats fullt ut.

Ska vi tro SOM-institutet vid Göteborgs Universitet, som för några år sedan undersökte vad vi svenskar tycker om livets meningsfullhet, är de flesta tillfreds med sina liv. Kvinnor lite mer än män, 30-49-åringar mer än äldre och yngre, högutbildade mer än de med lägre utbildning, tjänstemän mer än företagare och arbetare, de som tjänar mer pengar mer än de som tjänar mindre.

Några av de personliga egenskaper som bättrar på chanserna till ett meningsfullt liv är vänlighet, öppenhet, social förmåga, känslomässig stabilitet och samvetsgrannhet, enligt samma undersökning.

Det låter ju vettigt. Och kanske är svaret på frågan om livets mening enklare än du tror? Kanske finns det viktiga i livet närmare än du anar? Kanske kan filmen nedanför väcka några tankar hos dig? Den tar bara tre minuter att titta på.

Personligt ledarskap handlar ju, trots allt, om lite mer än jobbet! Det finns ett liv att leva dessutom…

Glad och meningsfull sommar! Vi ses i slutet av augusti!

 

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.