Publicerat november 2, 2017

Vill du bli inspirerad? Motiverad? Utmanad? Har du dessutom sex och en halv minuter över (jo, det har du nog)? Då är det här videon för dig…

När vi nu gått in i november är det många som behöver lite uppmuntran i tillvaron, de flesta av oss gillar ju inte blött, mörkt och kallt väder. För att inte tala om vad vi har framför oss. Vi klagar, trots att vi vet att det inte lönar sig ett dugg att ödsla energi på det vi ändå inte kan göra något åt.

Då kan Tim Minchin, australiensisk komiker, skådespelare, musiker, låtskrivare med mera, och hans tal inför avgångsstudenter på The University of Western Australia fungera alldeles utmärkt. Minchin hade blivit utnämnd till hedersdoktor vid sitt gamla universitet och tacktalet han höll har av många kallats för det bästa motivationstalet någonsin. Det har några år på nacken (oktober 2013) men hans ”9 Life Lessons” är mer aktuella än någonsin. Har du sett det tidigare så tål det att ses igen.

Det kommer garanterat att få dig att tänka efter och kanske vända upp och ned på ett och annat i ditt liv: Är det verkligen de stora drömmarna du ska sträva efter? Ifrågasätter du dina egna åsikter lika ofta som andras? Hur behandlar du människor med mindre makt än dig själv? Ska du jaga efter lycka eller njuta av livet som det kommer?

Dessutom är det roligt. Och kanske, kanske kan det få dig att inse att även november kan ha sina härliga dagar…

 

 

Vill du att vi kontaktar dig
Vill du att vi kontaktar dig?
Skriv in dina uppgifter här nedan så tar vi kontakt med dig så fort som möjligt!