Några ord från en världsmästare – och glad sommar!

 
Det sker inte ofta, men ibland händer det: Någon formulerar plötsligt vad allt handlar om, hur man kan tänka om jobbet, tillvaron, livet… ja, allt. Att den personen dessutom är världsmästare gör ju inte saken sämre.

Johan Olsson är skidåkaren som vann allas hjärtan när han ryckte ifrån konkurrenterna tidigt och tog guld på 50 km i VM i Val di Fiemme, Italien, 2013. Han soloåkte i närmare 35 kilometer och lyckades hålla undan för alla, vilket betraktas som (och är!) en bragd. Han har dessutom vunnit flera VM- och OS-medaljer, trots att karriären varit fylld av skador och sjukdomar.

Igår (måndag 27 juni) var Johan Olsson Sommar-pratare i radio. Så här inleder han sitt program:

Jag ses nog av många som en vinnare. Och ja, jag har vunnit några stora tävlingar men jag föddes absolut inte med någon vinnarskalle. Snarare tvärt om så hade jag ganska lätt för att ge upp som en liten tanig grabb. Som fortfarande en ganska tanig vuxen har jag fått jobba hårt för att bli en vinnare – och tro mig, det är en färskvara. Jag har sett till att berömma mig själv på träningspass, sett till att förstärka min egen självuppfattning. Eller som jag vill uttrycka det, min egen myt om mig själv. Berömmet har lett till att jag skapat min egen framgångsspiral. Har jag krigat mig genom en stentuff intervallträning så klappar jag mig själv på axeln och säger ”bra gjort Johan, du härdade ut”. Berömmet gör att jag än en gång bevisar för mig själv att jag klarar det, att jag är en fighter…”

Någon minut senare i programmet:

”Jag ska prata om de 13 år jag har jobbat med mental träning och de andra 23 åren jag inte har jobbat med mental träning. Att bland alla krav på prestation och resultat måste man minnas vad livet verkligen handlar om – glädje och närvaro. Två så enkla saker som glädje och närvaro, och det är just de sakerna som jag tror får oss att må bra och får oss att lyckas med det vi gör. Och går det åt skogen har vi i alla fall haft kul på vägen dit…”

Vi på Nya Ledarskapet kan inte säga det bättre. Därför säger vi inget mer.

Jo, förresten:

Ha en riktigt skön sommar, med massor av självberöm, glädje och närvaro! Och hoppas att vi ses i slutet av augusti.

PS. Här är länken till programmet om du vill lyssna.

 

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.