Planera ditt år smart med Steget före-principen

Steget före-principen

Hur skulle det bli om du införde Steget före-principen när du sätter upp dina planer för året?

Steget före-principen är en väl beprövad metod för att skapa långsiktiga och hållbara framgångar inom försäljning och ledarskap men det är fortfarande för få som använder metoden.

Vi på Nya Ledarskapet använder oss av Steget före-principen i det mesta vi gör, allt från när vi sätter budget till hur vi fördelar vår tid över året, månaden, veckan mm. Det är mer än bara en strategi; det är vår filosofi för att skapa långsiktiga och hållbara framgångar inom försäljning och ledarskap.

Låt oss titta på ett praktiskt exempel

Anta att du har identifierat behovet av 200 kundbesök under året för att nå din budget. Med en linjär planering innebär det 100 besök på våren och ytterligare 100 på hösten. Även om det är en vanlig strategi kan den vara sårbar för oväntade störningar.

Viktad planering med Steget före-principen

Genom att i stället tillämpa Steget före-principen väger vi planeringen 60/40%, vilket resulterar i 120 kundbesök på våren och 80 på hösten. Genom att följa den principen skapar du en viktig flexibilitet för att hantera oväntade händelser utan att behöva tumma på dina övergripande mål.

Vidare kan du förstås applicera principen på kvartalsbasis. I vårt exempel delar vi då upp våra 120 kundbesök på våren i 70 kundbesök under Q1 och 50 kundbesök under Q2. Det ger oss möjlighet att justera och anpassa vår aktivitetsnivå beroende på de aktuella förutsättningarna och till och med ner på dagsplanering. Det som är viktigast – gör det direkt på morgonen! Detta ger oss inte bara struktur utan också möjlighet att anpassa oss efter dagens behov och utmaningar.

Utmana dina vanor

Vi utmanar dig att bryta med det linjära tänkandet när du sätter dina mål och gör dina planer. Genom att bryta vanor och omfamna flexibilitet i din strategi, öppnar du upp för nya möjligheter och anpassar dig till förändringar under året.

Så enkelt – men det funkar!

Din tid är en resa, och hur du planerar och hanterar din tid kan vara avgörande för din framgång. Genom att applicera Steget före-principen får du verktygen för att vara flexibel, kontrollera din tid och säkerställa att du når och förhoppningsvis överträffar dina mål. Denna princip kan verka löjligt enkel men konstigt nog är det inte många som använder den – men den fungerar, vi lovar!

Våga utmana det linjära tänkandet och omfamna en strategi som sätter dig i förarsätet för ditt försäljningsår!

Vill du veta mer kring hur Steget före-principen kan påverka din planering?
Kontakta oss gärna för ett möte gällande hur vår metodik kan skräddarsys för att passa just dina behov och mål. Här kan du också läsa mer om vårt program Personligt ledarskap.

Vi ser fram emot att hjälpa dig och ditt team att ligga steget före!

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.