Världens kortaste och bästa tips inför julhelgen…

En vecka kvar till jul, och massor att göra på jobbet? Och sen köpa alla julklappar och slå in dem? Och fixa julgran och klä den? Och all julmat…? Känner du dig stressad?

Det gör i alla fall de flesta, enligt en årlig undersökning från Peakon, ett av världens största företag som mäter anställdas engagemang. 15 000 medarbetare i USA, England, Tyskland och de Nordiska länderna säger att de känner mer stress och blir mindre produktiva ju närmare julen kommer.

Idag, en vecka före jul, säger sig runt hälften av de undersökta medarbetarna att de inte fokuserar lika mycket på jobbet som innan. De närmaste dagarna kommer den siffran att öka och den sista arbetsdagen före julafton är produktiviteten nära nollpunkten. 

Så kan vi ju naturligtvis inte ha det! Därför drar vi på Nya Ledarskapet vårt strå till stacken och slutar blogginlägget redan här, så att du får några extra minuter att göra vad du vill med. 

Men vi skickar med en fundering du kan tänka på:

1. Om du tycker det är viktigt – gör det. Annars inte.
2. Om du tycker det är bråttom – fråga dig själv först om du tycker det är viktigt. Gå sedan tillbaka till punkt 1.

God Jul & Gott Nytt År
Önskar Nya Ledarskapet

PS. Om du nu ändå, trots din stressade tillvaro, har sju minuter över, kan vi varmt rekommendera detta inspirationstal, serverat av komikern och skådespelaren Tim Minchin. Han blev utnämnd till hedersdoktor vid University of Western Australia och det här var hans sätt att tacka sitt gamla universitet och inspirera de studenter som just skulle ta sin examen. Kanske kan det även inspirera dig när vi nu snart går in i ett nytt decennium…

 

Missa ingen kunskap och insikter!

Vill du komma i kontakt med Nya Ledarskapet?

Kontakta oss för kostnadsfri information via formuläret.