Malin Jonsson

Egentligen är det enkelt: Med hjälp av reflektion, verktyg och struktur tar du bort onödiga hinder och gör om dina utmaningar till mål. Med lite vilja och uthållighet når du resultat och mår bra.

Kontakt:
+46 70 598 86 99

E-mail:
[email protected]

Min LinkedIn-profil

Besöksadress:
Luntmakargatan 26, 6tr
111 37 Stockholm

”Kan du leda dig själv, kan du leda andra”

Jag har 20 års chefserfarenhet från telekombranschen i flera länder, präglat av ett högt tempo och stora utmaningar.

Det är en oerhört spännande tid vi nu får verka i. Att navigera genom de många teknikskiftena som sker och hitta möjligheter som uppstår vid förändring ställer allt större krav på oss chefer och medarbetare. Genom åren har jag blivit mycket mer fokuserad på hur saker skall bli gjorda och jag har försökt lägga lagom tid på vad som skall göras. När förändringstakten ökar ställs det nya krav på chefer: att släppa taget, delegera och ge förutsättningar till sin organisation. Att se till att personalen har individuell utveckling, även på det mänskliga planet så att de vågar driva, fatta beslut, ta initiativ och må bra. Det är på individnivå vi river silos, nätverkar, får till förändringar, kulturskiften och innovation! Hjälpa dem att våga! Lyfta dem när de lyckas och stå bakom dem när det går mindre bra.

Till sin hjälp i en turbulent miljö behöver man som chef ha med sig ett grundat personligt ledarskap: Kan du leda dig själv kan du leda andra. Då mår man bra och har kul på vägen.

Utbildning:
Civilingenjör Elektro på Chalmers, MBA Warwick Business School UK med fokus på strategisk affärsplanering, ett flertal ledarutbildningar, licensierad ledarutvecklare på Nya Ledarskapet, Diplomerad ICF Coach, samt ett antal enstaka universitetskurser.

Tidigare karriär:
20 års chefs- och ledarerfarenhet från telekombranschen. Varit med och startat upp en mobiloperatör i Brasilien som gick från noll till 1 miljon kunder på tre år. Har jobbat utomlands i flera projekt. Drivit ledningsgrupper och förändringsarbeten i många år inom produktledning, strategi, marknad och sälj. Fokus i min karriär har varit att skapa tillväxt och hitta nya intäktsströmmar. Sitter nu som ordförande i en styrelse för ett noterat bolag.

På min fritid:
Spenderar min fritid helst ihop med min familj och mina vänner. Gärna ute i skogen, på sjön, i skidbackarna eller på gymmet.

Läser:
”Knarkar” nyhetsappar i vardagen och läser böcker på semestern.

Är jag bra på:
Ledarskap och resultat.

Är jag mindre bra på:
Administration.

Favoritresa:
Reser till jordens alla hörn. Samlar på upplevelser med familjen. Gärna ”luffa med äventyr”. Champagnen dricker jag hellre en vanlig vardag.

Kuriosa
Ägnande hela uppväxten åt friidrott men blev baskettränare på senare dar. Brinner för att jobba med ungdomar och hämtar mycket inspiration från idrotten in i mitt ledarskap.